Μεσοθεραπεία με gun

Στο πρόσωπο η μσοθεραπεία με τη χρήση gun εξασφαλίζει τη βελτίωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα και τα μάτια, βοηθάει στην αντιμετώπιση ουλών και προσδίδει σφρίγος και λάμψη στην επιδερμίδα.
Η τεχνική βασίζεται στη χρησιμοποίηση ειδικού gun αποτελούμενου από βελόνα μήκους μόλις 0.5mm η οποία διαπερνα την επιδερμίδα και εισχωρει στο χόριο. Στο χόριο υπάρχουν αυτόχθονα και ετερόχθονα κύτταρα μεταξύ των οποίων οι ινοβλάστες, οι οποίοι συνθέτουν 3 ειδών ίνες, τις ίνες κολλαγόνου, τις ελαστικές ίνες και τέλος τις δικτυωτές ίνες.
Οι βασικότερες ίνες είναι οι ίνες κολλαγόνου οι οποίες εξασφαλίζουν τη δομική υποστήριξη του δέρματος. Οι ινοβλάστες αντιδρούν στο ερέθισμα που προκαλείται από την εισχώρηση των μικροβελονών με την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν κατά αυτό τον τρόπο την φυσική επούλωση του δέρματος. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της θεραπείας έχουμε την εναπόθεση υαλουρονικόυ οξέος το οποίο με τη βοήθεια των μικροακίδων εισχωρεί άμεσα και εύκολα στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας..

Comments are closed.